Centrum špeciálno-pedagogicého poradenstva pre žiakov s telesným postihnutím

Anketa

Ste spokojný s obsahom našej web stránky?
 

Kto je online

Máme online 2 hostí 

Prihlásenie



Pohľad do budúcnosti

 

POHĽAD  DO  BUDÚCNOSTI


V dňoch 5. – 7. júna 2019 sa vybraní žiaci našej školy a klienti DSS Detva zúčastnili projektu s názvom „Pohľad do budúcnosti“. Projekt podalo naše Občianske združenie Úsmev na tvári a bolo možné ho zrealizovať vďaka Nadačnému fondu Johnson Controls v Nadácii Pontis. Cieľom projektu bola návšteva Zariadenia podporovaného bývania KAMPINO a spoznávanie nášho hlavného mesta.

Návšteva DSS KAMPINO bola veľkým zážitkom. V izbách tohto rodinného domčeka sme mali možnosť vidieť, ako si klienti DSS plnia túžbu samostatného života, ako dokážu bývať, starať sa o seba, variť, prať, žehliť a robiť všetky úkony súvisiace so starostlivosťou o domácnosť. V rámci spoznávania Bratislavy žiaci navštívili Bratislavský hrad, Prírodovedné múzeum, spoznali najzaujímavejšie miesta nášho hlavného mesta. V nákupnom centre Aupark si všetci pochutili na výborných koláčikoch a počkali na otvorenie kina, v ktorom sa cítili ako skutočné hviezdy, keďže mali celé kino pre seba a film hrali len pre nich.

Trojdňový výlet plný zážitkov umocnilo aj cestovanie vlakom. Cesta ubiehala rýchlo a všetci dorazili domov unavení, ale s novými skúsenosťami a množstvom fotografií.

Projekt "Pohľad do budúcnosti" podporil Nadačný fond Johnson Controls v Nadácii Pontis.

ĎAKUJEME !!!